052 646 464
088 651 5531
0888 634 295
Варна,бул. Ян Хунияди 33
Разград, Добрич
Пон. - Пет.
8.00 - 18.00

Задължителни документи в автомобила по време на шофиране

Много от водачите на МПС, тепърва започващи да шофират активно, не са наясно с необходимите задължителни документи, които трябва да носят със себе си. След приключване на курса и получаването на шофьорска книжка, бившият вече курсист поема отговорността за действията си на пътя и за това да изпълнява всички нормативни изисквания.

- От документална гледна точка всеки водач на автомобил или друго моторно превозно средство е длъжен да носи със себе си своята валидна шофьорска книжка, придружена с контролния талон (т.нар. син талон) или придружаващ акт, ако има съставен такъв.

- Неотменна част от автомобила е регистрационния талон на МПС. Обръщаме внимание, че само малкия талон е необходимо да бъде в колата.

- Документ за преминат годишен технически преглед, който удостоверява изправността на автомобила за неговата експлоатация, също е задължителен.

- Полицата за сключена Гражданска отговорност, която да е в срок и задължително поставен стикер за същата на съответната позиция на предното стъкло на автомобила.

- Бланка за двустранен констативен протокол. При възникване на леки пътни транспортни произшествия с попълването на този протокол се разрешават въпросите между застрахователните компании на участниците.

- Залепена валидна винетка на указаното за това месторазположение на предното стъкло на автомобила и нелепимата част на стикера заедно с касовия бон, за установяване на редовността им.

Надяваме се, че при проверка на пътя от органите на реда всеки един от бившите, настоящи и бъдещи курсисти на Автошкола Кали ще бъде изряден като водач, както и подготвен с необходимата документация.

Пожелаваме ви безаварийно шофиране и никакви рискове на пътя!