052 646 464
088 651 5531
0888 634 295
Варна,бул. Ян Хунияди 33
Разград, Добрич
Пон. - Пет.
8.00 - 18.00

Предизвикателство пред младите шофьори след приключване на курса

Едно от сериозните предизвикателства пред младите любители шофьори, след приключване на курса на обучение за категория „B” е смяната на автомобилна гума. В периода на теоретични и практически занятия за водач на МПС голям обем от информация се научава и много ситуации се отиграват, но това е задача, с която всеки курсист се сблъсква на по-късен етап. Желателно е да не се налага, но ако се създаде неизбежна ситуация, новият шофьор трябва да знае как да реагира.

След като доскорошния курсист повика „неволята“ и нищо не се е случило, време е да поеме нещата в свои ръце като отговорен шофьор.

Нашите инструктори са подготвили последователност от действия и съвети за своите бивши, настоящи и бъдещи курсисти.

Както сте учили правилата и изисванията в теорията по време на шофьорския курс, трябва да се уверите, че е поставен светлоотразителен триъгълник на съответното разстояние и сте си облекли светлоотразителна жилетка. Следваща крачка за водача на авариралия автомобил е да включи на скорост и подсигури с ръчната спирачка.

Подгответе резервната гума, крика и подходящ размер ключ. Освен шофьорски умения и малко сила ще се изисква за разхлабването на болновете, поставянето на крика и пристъпване към действие. Повдигнете колата на около 10 см височина и свалете гумата. На мястото на вече свалената поставяте новата гума и намествате болтовете на местата по джантата. След като свалите автомобила на земята затягате до край и проверявате дали всичко по превозново средство е наред.

Поради разликата на резервната гума с останалите, шофирането трябва да бъде предпазливо, с по-ниска скорост.

След успешната смяна на първата гума, младият шофьор вече е повишил уменията си като водач на автомобил в трудни ситуации, в които сам се справя с решенията.

Пожелаваме на всички любители шофьори и кандидат-водачи безаварийно каране и приятни мигове на път!