052 646 464
088 651 5531
0888 634 295
Варна,бул. Ян Хунияди 33
Разград, Добрич
Пон. - Пет.
8.00 - 18.00

Курс на обучение за любители шофьори (категория B) през зимата

Кормуването през късната есен и зимните дни е непредпочитан период за каране на курс от бъдещите шофьори, но дава по-широка и по-добра подготовка в трудни и опасни ситуации. Курсистите се учат да реагират в затруднени пътни условия, запазвайки самообладание и контрол над автомобила.

Докато шофирането през слънчевите дни от годината изисква обичайните повишено внимание, наблюдателност, бърза реакция, правилна преценка, то при зимни условия се добавя и предвиждане на ситуацията доста напред във времето. Именно в това се показва и майсторството на един водач на МПС.

Основни препятствия, които се появяват пред курсистите са аквапланинг, заледени участъци, гъста мъгла, намалена видимост.

Разбира се, и добре усвоения теоретичен материал по време на курса за категория B е ключов момент за подхода и прилагането на съответните действия на практика по време на управлението на МПС в такива ситуации.

Инструкторите на “Автошкола Кали“ са изключително внимателни в обяснението и реагирането в дадените ситуации, така, че да могат кандидат-шофьорите да разберат правилно действията в самия момент на кормуването и да ги придобият като условен рефлекс. В методите си на обучение преподавателите по теория и практика предоставят своя опит и познания по достъпен начин в дружелюбна атмосфера.

Климатичните обстоятелства не ни притесняват, а ни амбицират да обучим всеки наш курсист по най-добрия възможен начин за да е готов и подготвен на пътя.

Заповядайте в Автошкола Кали, бъдете независими!