052 646 464
088 651 5531
0888 634 295
Варна,бул. Ян Хунияди 33
Разград, Добрич
Пон. - Пет.
8.00 - 18.00

Драги шофьори, наслаждавате на виното и на шофирането, но поотделно

Автошкола Кали честити на всички бъдещи и настоящи шофьори празника на виното – Трифон Зарезан! С пожелание да бъдете здрави, да имате голям брой слънчеви дестинации и много безаварийни километри.

Апелираме да се наслаждавате на виното и на шофирането, но поотделно. При употреба на алкохол времето за реакция на водача се увеличава, преценката не е реална, концентрацията и координацията се влошават.

Доказано е, че дори една бира, изпита от шофьора на МПС- то може да покаже 0,4 – 0,5 промила алкохол в кръвта при проверка. Количество от сто грама употребен концентрат организмът абсорбира за час и в зависимост от състоянието на организма и физиката на човека, отчита от 0,5 до 1 промила в кръвта.

Въпреки безупречната подготовка като курсист за съответната категория или отработените шофьорски умения в практиката на пътя, алкохолът и карането на моторно превозно средство са несъвместими.

Призоваваме всички шофьори да изчакат поне 8 – 9 часа от последната употреба на алкохол преди да се качат зад волана. Не забравяйте, че храната, течностите и добрият сън също са много важни за да се възстановите и подготвите за път.

Употребата на алкохолни и упойващи вещества е водеща причина за автомобилни злополуки с фатален край.

Бъдете предпазливи и разумни за да имате само приятни изживявания със своята кола!